VIEWS |
PROCESS |
LAYOUT |
TEXT 


MEMORY |

Site with significant landscape value in the heart of which lies an ancient parish church as the main element. The program requires the implementation of a volume of considerable size (32x11m) and working hard to reconcile with the existing volume. Building cultural content (books) but container industrial/commercial (arrival, storage and output orders). Consequently, it is understood that the proposal calls for a certain delicacy given the role of development and functionality of the new construction with respect to impact on the landscape / environment.

We challenge the building as a volume but with its own identity. While establishing a dialogue with the pre-existing, understanding the environment as a moderator that combines two architectures consciously distanced in time, giving rise to two opposing but complementary characters. Taking home the perception of the main elements set of the place, and accepting the inevitable volume/3D functional status, to function plane/2D (flat as a background / reference distance and socket), we define line/1D (line scraper elements and preexisting bounding). After setting the volume and space, assuming the role of box/container, determined his definition/formalization.

 

 

 

 

 

 

AWARDS Y PUBLICATIONS

PUBLICATIONS                                                        

2002
Barcelona, Guia de arquitectura moderna

1997
Concurso Joves Arquitectes UIA 1996

1995
Quaderns, nĂşm. 210
Aitim, nĂşm. 174

 

 

 

 

 

 

AWARDS

1996
Premio Joves Arquitectes de Catalunya - 1r premi

1994
Premios Bonaplata - 1r premi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warehouse / storage of books for a publisher – Montgat 1993-1994